کانون طلایی طرفداران پادشاه مسی

سالهای کابوسcr7 مسی اسطوره فوتبال جهان 2012-2011-2010-2009

نتایج استثنایی گزارش فنی یوفا:بارسا از همه کمتر می دود!/آنها غیرقابل تقلیدند

بارسلونا که صاحب بالاترین میزان مالکیت توپ در فصل قبل بوده است در جدول دوندگی جزو 2 تیم آخر است و منچستریونایتد نایب‌قهرمان هم تنها کمی بیش از بارسا دویده است.

 

UEFA Supercup: Barcelona celebrates
Getty

    در فصل قبل همانگونه که خارج از زمین توسط هوادارانش «فراتر از یک باشگاه» خطاب می‌شد، در داخل زمین هم از نگاه مدرسان فوتبال «فراتر از یک تیم» بود.می‌توان گفت حالا سبک بازی بارسا تبدیل به یک مدل فراگیر شده است و هرکسی دلش می‌خواهد توپ را همانطور به حرکت در بیاورد که ستاره‌های آبی و اناری به حرکت در می‌آورند.

ژوزف ونگلوش، مدرس فوتبال چک‌تبار و افسانه‌ای، صبح پس از فینال فصل پیش گفت: «اینکه می‌بینم بارسلونا اینقدر به بازی ارزش می‌دهد، موجب خوشحالی من است. تماشای آنها به تو احساسی زیبا می‌بخشد مثل وقتی که به تئاتر می‌روی. ستاره‌هایی را می‌بینی که در حال بازی خودشان هستند اما در عین حال خود را جزیی از صحنه می‌دانند و برای تیمشان بازی می‌کنند».

در آن روز صبح قطعا بسیاری از مربیان دنیا که پس از قهرمانی رویایی بارسا از خواب رویایی بلند شده بودند آرزو می‌کردند ای کاش خودشان و تیمشان بخشی از رویای شب قبل باشند، همگی در این فکر بودند که با تیم‌شان بتوانند مثل بارسا بازی کنند یا راهی برای شکست دادن آن بیابند. یکی از مربیان دانمارکی حتی چنین جمله‌ای را به یادگار گذاشته است: «بهترین راه برای رویارویی با ژاوی و مسی بازنشستگی است.» یعنی تماشای شعبده آنها از روی سکوها نه از روی نیمکت.


اما آیا بارسا قابل شبیه‌سازی است؟

برای پاسخ به این پرسش باید عوامل زیادی را بررسی کرد؛ مثل اینکه 11 تن از 18 بازیکنی که در روز فینال لیگ قهرمانان 11-2010 پا به محوطه بازی گذاشتند، فار‌غ‌التحصیل آکادمی باشگاه یعنی لاماسیا بودند. آنها از سنین پایین به فرهنگ فوتبال خو کرده‌اند که به قول گوآردیولا «بر پایه اصالت کار و اصالت خانواده، با هدف رشد شخصیت و کیفیت سازگار با یک بازی سریع تکنیکی در تلفیق با جابه‌جایی سریع و تفکر، بنا شده است».
به بیان دیگر سبک بازی از آموزش جهانی فوتبالیست‌ها و ارزش‌های بشری نشأت می‌گیرد نه در خلال چند ساعت حضور در زمین تمرین.
ماسیمو آلگری، توماس شاف، هووارد ویلکینسون و فابیو کاپلو در کنار ژوزف ونگلوش در تیمی از مربیان حضور داشتند که صبح فردای فینال، به بررسی سبک بازی بارسا پرداختند.کاپلو با بیان تقسیم‌بندی‌هایی گفت: «مدل بارسلونا قابل کپی‌برداری نیست ولی می‌توانید از ویژگی‌های بازی آنها درس بگیرید. برای مثال، بارسلونا توپ را زودتر از هر تیم دیگری پس می‌گیرد و این چیزی است که می‌توان کپی‌برداری کرد».
توماس شاف هم این را تصدیق می‌کرد: «وقتی بارسلونا توپ را از دست می‌دهد، آنها بلافاصله می‌روند و بی‌محابا حمله می‌برند تا آن را پس بگیرند. آنها در تشخیص اینکه کی، کجا و چگونه دفاع کنند عالی هستند و اینگونه هیچ فضایی برای بازی به حریف نمی‌دهند».
ماسیمیلیانو آلگری هم خاطرنشان می‌کرد: «آنها از نظر روانی آماده ریسک و حمله با تعداد زیاد هستند».در نهایت هووارد ویلکینسون هم این ایده را کامل کرد: «این حقیقت که آنها حمایت عددی خوبی از حملاتشان دارند به این معنی است که آنها بازیکنانی در شرایط ایده‌آل دارند تا برای بازپس‌گیری توپ بلافاصله پس از دست دادن آن تلاش کنند».
اگر بار دیگر به پرسش اولیه‌مان در این‌باره که آیا سبک بازی بارسا قابل کپی‌برداری است یا خیر؟ بازگردیم، به نکاتی دیگر می‌رسیم: «کدام عناصر فلسفه بازی بارسلونا در برنامه رشد بازیکنانش گنجانده شده‌اند؟» و «قهرمان 2011 اروپا به چه لحاظ می‌تواند الگو قرار گیرد؟»

Pep: We put on an exhibition against Viktoria

کمتر بدو، بیشتر پاس بده

برای رسیدن به پاسخ پرسش‌های فوق بهتر است یکی از ابعاد کاملا متفاوت سبک بازی بارسا با دیگر رقبایش در فصل 11-2010 لیگ قهرمانان را بررسی کنیم. در حالی که سایر تیم‌ها مجبورند برای مالکیت بیشتر توپ، بیشتر بدوند، آبی و اناری‌ها با کمترین میزان دوندگی به بالاترین سطح مالکیت توپ دست یافته‌اند.
در فصل گذشته لیگ قهرمانان بازیکنان در سراسر مسابقات مجموعا 14 هزار کیلومتر(و به‌طور دقیق 875/ 054/ 14 متر) دویده‌اند که این 3 برابر فاصله دورترین شهرهای غربی و شرقی این تورنمنت نسبت به یکدیگر یعنی لیسبون و غازان و 5 برابر فاصله شمالی‌ترین و جنوبی‌ترین شهرها، گلاسکو و آتن است.
 به طور متوسط هر یک از 32 تیم فصل گذشته لیگ قهرمانان، 439/112 متر در هر مسابقه دویده‌اند. البته فاصله اندکی بین تیم‌ها وجود دارد، ‌‌طوری که نیمی از تیم‌های حاضر بین 110 هزار و 113 هزار متر دویده‌اند اما فاصله بین صدر و انتهای جدول دوندگی اندک نیست، طوری که غازان به عنوان دونده‌ترین تیم اروپا 14 درصد بیشتر از اینترمیلان، کم‌تحرک‌ترین تیم،‌مساحت زمین را پوشش داده است

.اما 8 تیم از 10 تیم دونده‌تر این جدول در همان مرحله گروهی حذف شده‌اند و به‌طور متوسط 16 حذف شده مرحله گروهی 476/113 متر دویده‌اند که این در مقایسه با میانگین 401/111 متری که تیم‌های صعودکننده از گروه دویده‌اند، تفاوت معناداری را نشان می‌دهد و از آن جالب‌تر اینکه میانگین دویدن 8 تیم پایانی جام از این هم کمتر است و به 240/11 متر نزول می‌کند.

در این بین بارسلونا که صاحب بالاترین میزان مالکیت توپ در فصل قبل بوده است در جدول دوندگی جزو 2 تیم آخر است و منچستریونایتد نایب‌قهرمان هم تنها کمی بیش از بارسا دویده است. به وضوح می‌توان دید نسبتی تقریبا معکوس بین میزان دوندگی تیم‌ها و میزان پاس‌‌های صحیح‌شان وجود دارد.

تیم‌هایی که به مرحله حذفی لیگ قهرمانان رسیده‌اند به‌طور میانگین 22 درصد بیش از تیم‌های حذف شده گروهی در هر بازی پاس به هم رسانده‌اند. از میان 16 تیمی که پیش از کریسمس 2011 با جام قهرمانان گذشته وداع کردند تنها آژاکس و بازل از میانگین 500 پاس در هر مسابقه فراتر رفته‌اند و از میان آنهایی که در سال 2011 به رقابت در تورنمنت ادامه دادند شالکه، تاتنهام، مارسی و رم کمتر از 500 پاس در هر مسابقه داده‌اند.

چند صباح قبل در جام‌جهانی 2002، بسیاری از بزرگان فوتبال چنین نتیجه می‌گرفتند که ملاک موفقیت تیم‌های مدرن بیشتر دویدن است اما حالا لیگ قهرمانان اروپا به عنوان یک رقابت پیشتاز باشگاهی فصل جدیدي گشوده است که در آن تیم‌‌های موفق‌تر، سطح کمتری از زمین را پوشش می‌دهند و در عوض با پاس‌های سالم بیشتری ارتباط تیمی‌شان را شکل می‌دهند. آیا این به معنای گسترش الگوی بارسا در اروپا نیست؟

نویسنده: سپهر ׀ تاریخ: جمعه 22 دی 1398برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀ نظر بدهید

  گزارس روز: خشم مورینیو از سرخیو راموس و په په

سرمربی پرتغالی از اینکه راموس نتوانست در بازی 4شنبه شب رفتارش را کنترل کند، به شدت او را محکوم کرد

José Mourinho, Real Madrid-Celta
Getty Images

 روزنامه مارکا در گزارشی به بررسی شرایط کنونی تیم مادریدی ،بعد از محرومیت 5 جلسه ای سرخیو راموس پرداخته.این گزارش بدین ترتیب است:

ژوزه مورینیو سرمربی پرتغالی رئال مادرید تا دو هفته و نیم دیگر دو مدافع میانی تیمش را در اختیار نخواهد داشت (البته در صورتی که درخواست فرجام خواهی رئال نتیجه ای نداشته باشد).

سرخیو راموس، به خاطر «بیشرم» نامیدن داور مسابقه حالا باید محرومیتی 5 جلسه ای را پشت سربگذارد و مورینیو باید برنامه خاصی را برای خط دفاعی تیمش در نظر داشته باشد.  په په هم هنوز چند هفته تا بازگشت به زمین مسابقه فاصله دارد.

 

 این درحالی است که بارسلونا با 16 امتیاز برتری نسبت به رئال در صدر جدول است و رئال در دور بعدی رقابت های کوپا دل ری کار سختی را مقابل والنسیا پیش رو خوااهد داشت.

شرایط برای رئال، شرایطی بحرانی است و ژوزه مورینیو روزهای سختی را پیش رو دارد. این شرایط در حالی به وجود آمده بود که  بعد از اتفاقی که درمورد کوئنترائو رخ داد و بعد از «حرامزاده » نامیدن یک داور با محرومیتی 4 جلسه ای مواجه شده بود، زنگ های خطر در رختکن رئال روشن شده بود.

حالا شنیده می شود که ژوزه مورینیو اصلا انتظار این را نداشته که کاپیتان دوم تیمش چنین اشتباهی را مرتکب شود. او به بازیکنانش هشدار داده بود که با داوران در نیفتند . ولی خود او هم در جریان بازی 4شنبه شب رئال مقابل سلتاویگو نتوانست آرامشش را حفظ کند و بارها به شدت به تصمیمات داوری اعتراض می کرد و یک توپ را هم به تونل داخل رختکن شلیک کرد.

مورینیو علاوه بر سرخیو راموس، از په په هم دلخور است. سرمربی پرتغالی اصلا از اینکه په په در تعطیلات زمستانی پایش را به تیغ جراحی سپرد، راضی نیست و از این تصمیم که یک جراحی اختیاری هم بود رضایتی ندارد. چرا که حالا باید چند هفته ای در انتظار بازگشت په گه بماند.

طبق گزارش منتشره در روزنامه مارکا، په په در روز 2 ژانویه در حالی زیر تیغ جراحی رفت که تمرینات رئال از روز 30 دسامبر آغاز شده بود.آن هم در شرایطی که په په در اولین جلسه تمرینی تیمش بعد از اتمام تعطیلات زمستانی حضور یافته بود. حالا مورینیو کار سختی را دارد و باید در این شرایط سخت، تیمش را بدون در اختیار داشتن مدافعانش به میدان بفرستد. کاروالیو حالا در حال و روز خوبی است. رائول آلبیول و واران هم سایر گزینه هایی هستند که مورینیو می تواند روی آنها حساب باز کند.

نویسنده: سپهر ׀ تاریخ: جمعه 22 دی 1398برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀ نظر بدهید

 

سیاس: می خواهم در رئال از فوتبال خداحافظی کنم

این دروازه بان باتجربه به تازگی جایگاهش در ترکیب اصلی رئال را از دست داد اما این مسئله روی تصمیم او برای بازنشستگی در رئال تاثیرگذار نبوده است.

 

Iker Casillas - Real Madrid
Getty Images

- ایکر کاسیاس، کاپیتان رئال مادرید، تاکید کرد که قصد ندارد این باشگاه را ترک کند ومی خواهد تا پایان دوران حرفه ای اش در سانتیاگو برنابئو بماند.

این دروازه بان باتجربه به تازگی جایگاهش در ترکیب اصلی رئال را از دست داد اما این مسئله روی تصمیم او برای بازنشستگی در رئال تاثیرگذار نبوده است.

او در گفتگو با سایت اختصاصی باشگاه رئال گفت:" این باشگاه فوق العاده و خاص است و همه چیزهایی که برای ماندن شما لازم است را دارد. من اهل مادرید هستم و برای بهترین باشگاه ممکن بازی می کنم و اگر ممکن باشد، می خواهم در همین باشگاه از فوتبال خداحافظی کنم.

از همه هوادارانی که همیشه به من لطف داشتند، تشکر می کنم. من از 17 سالگی، زیر نگاه ها بودم. وقتی پیراهن رئال را به تن می کنم، هر کاری بتوانم انجام می دهم که هواداران احساس غرور کنند.

به همین دلیل است که آنها به یاد من هستند. آنها علاقه ویژه ای به من دارند و به همین خاطر از آنها تشکر می کنم."

کاسیاس که اولین بازی رسمی اش برای رئال را در فصل 2000-1999 انجام داد، تاکنون بیش از 600 بازی برای کهکشانی ها انجام داده است.

نویسنده: سپهر ׀ تاریخ: جمعه 22 دی 1398برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀ نظر بدهید

 

مسي پيراهن خود را به گرد مولر اهدا کرد


مرد سال 2012 فوتبال جهان پيراهن خود را به عنوان يادبود به اسطوره فوتبال آلمان هديه داد.


به گزارش خبرگزاري اسپانيا ، ليونل مسي که با زدن 91 گل در سال 2012 رکورد گرد مولر اسطوره تيم بايرن مونيخ را شکست ، به عنوان يادبود و به نشانه احترام خود به گلزن اسبق فوتبال آلمان پيراهن خود در تيم بارسلونا را براي مولر ارسال کرد.مسي در عنوان نامه همراه اين پيراهن نوشت :« به گرد مولر با تعظيم و احترام.»
مولر در سال 1972 ، 85 گل در رقابت هاي مختلف به ثمر رساند.


 

نویسنده: سپهر ׀ تاریخ: جمعه 22 دی 1398برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀ نظر بدهید

الکسیس سانچس: گلها به من اعتماد به نفس می دهند

ستاره شیلیایی باشگاه بارسلونا اخیرا به خاطر ناکامی اش در گلزنی مورد انتقاد قرار می گرفت ولی حالا الکسیس از گلزنی در بازی 5شنبه به شدت خوشحال است

Getty Images

- الکسیس سانچس ستاره شیلیایی باشگاه بارسلونا در جریان دیدار 5شنبه شب تیمش مقابل کوردوبا در دور برگشت مرحله یک هشتم پایانی کوپا دل ری 2 گل از 5 گل بارسا را به ثمر رساند.

او معتقد است که گلزنی در این بازی اعتماد به نفس او را افزایش داده. چرا که الکسیس مدتهاست که موفق به گلزنی نشده بود و از روزهای اوجش فاصله زیادی داشت ولی با گلزنی در دیدار 5شنبه روحیه فراوانی به دست آورده.

الکسیس یکی از ستاره های بارسا در این بازی بود و از اینکه دوباره پایش به گلزنی بازشده خوشحال است. بازیکن سابق اودینزه در صحبت هایی که در وب سایت رسمی باشگاه بارسلونا بازتاب یافت گفت:« گلزنی به من اعتماد به نفس می دهم. من به خاطر این گلزنی ها واقعا راضی و خوشحالم. ما به پیروزی رسیدیم و به مرحله یک چهارم پایانی کوپا دل ری رسیدیم.  بارسلونا در همه بازی هایش، دقیقا مثل بازی با کوردوبا کار می کند؛ حتی در شرایطی که ما تیم برتر میدان باشیم هم با تمام توان به کارمان ادامه خواهیم داد.»

الکسیس سانچس در رقابت های این فصل ، در 21 بازی رسمی برای بارسا به میدان رفت و 3 گل برای تیمش به ثمر رسانده است.

نویسنده: سپهر ׀ تاریخ: جمعه 22 دی 1398برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀ نظر بدهید

ایگواین: مورینیو در رئال می ماند

مورینیو در دو دیدار اخیر تیمش در لالیگا، ایکر کاسیاس را روی نیمکت نشاند و همین مسئله با واکنش منفی هواداران رئال روبرو شد؛ این اتفاق آینده او را در هاله ای از ابهام قرار داد

 

Real Madrid vs Barcelona - Gonzalo Higuain celebrates 2
Getty

گونسالو ایگواین، مهاجم رئال مادرید، مطمئن است علی رغم شایعات اخیر، ژوزه مورینیو به این زودی ها سانتیاگو برنابئو را ترک نخواهد کرد.

مورینیو در دو دیدار اخیر تیمش در لالیگا، ایکر کاسیاس را روی نیمکت نشاند و همین مسئله با واکنش منفی هواداران رئال روبرو شد؛ این اتفاق آینده آقای خاص در سانتیاگو برنابئو را در هاله ای از ابهام قرار داد.

با این وجود، ایگواین تردیدی ندارد که مورینیو در رئال خواهد ماند

او در گفتگو با خبرنگاران گفت:" مورینیو هنوز هم سرمربی رئال است و هنوز با این باشگاه قرارداد دارد. من فکر می کنم او در رئال خواهد ماند.

همه اعضای باشگاه رئال با هم متحد هستند. همه ما از مورینیو حمایت می کنیم و او هم پشتیبان تیم است."

این ملی پوش آرژانتینی همچنین در مورد شایعات جدایی خود از رئال صحبت کرد و تاکید کرد که قصد دارد بعد از پشت سر گذاشتن مصدومیت، خیلی زود به اوج برگردد.

" من به شایعاتی که در مورد آینده ام منتشر شده، توجهی ندارم. من کاملا روی بازی های رئال تمرکز دارم. امیدوارم هرچه زودتر گلزنی هایم را آغاز کنم اما مهمترین مسئله برای من این است که از نظر فیزیکی به شرایط آرمانی برسم."

ایگواین در 11 دیداری که این فصل برای رئال انجام داد، 7 بار موفق به گلزنی شد.  

 

نویسنده: سپهر ׀ تاریخ: جمعه 22 دی 1398برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀ نظر بدهید

 

سوررئالیستها در برابر رئالیستها / پنج دلیل برای اینکه بارسا در این فصل هنوز رویایی نشده

مسی ، مسی و باز هم مسی .اما او به گفته منتقدانش در این فصل به مانند چاقویی دو لبه عمل کرده .او در فصل جدید خود خواه تر از گذشته نشان داده .گویی که بدنبال شکستن رکورهای باشگاه است


Liga BBVA: Granada-Barcelona
Getty
سایت گل - برخی صاحبنظران بر این عقیده هستند با بارسای این سالها ، فوتبال در حال گذار از دوران مدرنیته و رسیدن به دوران پست مدرنیسم (به مفهوم فوتبالی آن ) است .
مدرنیته فوتبال و یا فوتبال مدرن در اروپای دهه هفتاد بعد از قهرمانی برزیل در جام جهانی ۱۹۷۰ شکل گرفت .از شاخصه های آن مدرنیسم ،تیم آژاکس /هلند در زمانه خود بود. پایه گذاری اولیه اش هم در کلاس های فوتبال آژاکس که بعدها تبدیل به آکادمیهای فوتبال شد ، در دهه شصت میلادی شکل گرفت .
از مولفه های اصلی آن دوره از مدرنیته ، مربیان / معلمان تئوری پرداز و ایده ئولوگ بود .مردانی با روایت های کامل و جامع : استفان کواچ ، رینوس میشل و ارنست هاپل .بعدها آن مدرنیته امتداد پیدا کرد تا رسید به میلان اواخر دهه هشتاد و آلمان نود.

دهه نود و دهه آغازین هزاره سوم را باید عصر رخوت فوتبال نامید .اما در .سالهای پایانی دهه اول قرن بیست و یک شاهد شکوفایی پدیده ایی بنام بارسلونا بودیم این پدیده از دل لاماسیایی بیرون آمد که اتفاقا پایه ریزی آن بوسیله پایه گذاران فوتبال مدرن و مکتب آژاکس انجام شده بود: استفان کواچ و رینوس میشل اما با گذشت زمان و با تکیه بر ارزشهای نوین اروپای بعد از فروپاشی کمونیسم و رشد خرده فرهنگ ها در دل یک اروپایی آزاد و متحد که اجازه ابراز وجود و خودنمایی را به همان خرده فرهنگ ها می داد آرام آرام شاهد بوجود آمدن پدیده های نو و تازه ایی بودیم .
 این دوره جدید در عین شباهت های زیاد ، تفاوت های اساسی با دوره ماقبل خود داشت که آن تفاوتها آنرا بشکل گریز ناپذیر وارد عصر جدیدی میکرد: جهان خرده روایت ها. در این جهان مینی مالی همه چیز بصورت مینی مال شده ، کوتاه ، مختصر و مفید عرضه می شود که نشات گرفته از شرایط جدید ، تحولات سیاسی و اجتماعی ، دنیای انفورماتیک و تکنولوژی نوین می باشد.
در دنیای فوتبال هم شاهد این تغییرات شدیم دیگر از مربیان تئوری پرداز / روایت گران کلان خبری نیست آنها به پشت صحنه خزیده اند و جای خود را به تکنسین ها /مدیرانی داده اند که معجون و ملقمه ایی از علم مربیگری / علم مدیریت/علم روانشناسی،.... و علوم اجتماعی هستند آنها سخنورانی اند که با فن بیان و ارتباط عمومی قوی سعی در جذب شاگردان خود و تحریک آنان برای یک نمایش دلپذیر در میدان مسابقه هستند.
 دیگر مربی/ معلم در نقش یک دانای کل ظاهر نمیشود .کارها بشکل اجزای تقسیم بندی شده و شکسته شده در وظایف مختلف بین گروهها و اکیپهای مختلف که متخصصینی ازمشاغل و رشته های گوناگون هستند، تقسیم گردیده و مربی درجایگاه یک سوپروایزر وهماهنگ کننده بخش های مختلف قرار گرفته است .
با این تفاصیل حال اگر شاخصه مربیگری درعصر نوین را به مثابه یکی از مولفه های اصلی دوران پست مدرنیسم قلمداد کنیم به دو مثال خوب میتوان رسید: پپ گواردیلا و ژوزه مورینیو .
اولی با نوع نگاه غریزی و هوشمند و دومی با نگاه تیزبین و موشکافانه به فوتبال هر دو با بهره گیری از علوم مختلفی که قبلا اشاره شد و نگاه نافذ و تاثیر گذاری که بروی شاگردان خود دارند گر چه به دوشیوه کاملا متفاوت و مجزا از یکدیگر.
از مولفه های دیگر این دوران از جنبه فنی آن میتوان به دو عنصر سرعت و قدرت اشاره نمود. باید پذیرفت تمام تاکتیک ها و تکنیک های فوتبال آینده بر پایه این دو عنصر اساسی ذکر شده استوار خواهد بود همچنین نزدیک شدن قابلیت های یک مدافع و یک مهاجم به یک هافبک یعنی پیدایش یک بازیکن کامل یا ابر فوتبالیست از دیگر ویژه گی های فوتبال فردا خواهد بود .اما آیا بارسا به عنوان نماد دوران پست مدرنیسم فوتبال و یک جنبش آوانگارد تا چه اندازه میتواند نقش تاریخی خود را در روند این پروسه ایفا نمایند ؟ و یا ایفا کرده ؟ آیا با افت یا میرایی بارسا خلل و خلایی در روند این پروسه تاریخی ایجاد خواهد شد ؟ و یا اینکه این پروسه مجزا از بارسا در قالب و فضایی دیگر به روند و حیات خود ادامه خواهد داد ؟
اما بارسا در فصل جاری با مشکلاتی مواجه گردیده که با بازیابی و باز تولید خود یحتملا قادر به عبور و گذر از این برهه می باشد .به برخی از مشکلات آنها در فصل جاری اشاره خوهیم کرد
:

سیستم بازی
گواردیلا در این فصل از دو سیستم ۳-۴-۳ و ۴-۳-۳ (۴-۱-۲-۳ ) به تناوب استفاده کرده ولی هنوز در افکار تاکتیکی خود به جمع بندی واحدی بخصوص در مورد سیستم جدید (۳-۴-۳ ) نرسیده و انگار در مرحله آزمون و خطا بسر میبرد .
دلایلی که او از سیستم فصل پیش به طرف سیستم ۳-۴-۳ تغییر روش داد .را میتوان بطور خلاصه به این شکل بر شمرد:۱
- آن سیستم به نهایت خود رسیده بود و جا برای پیشرفت بیشتری در کالبد بارسا نمیداشت .قابلیت بالای بازیکنان در آن سیستم اشباح شده دیگر جوابگو نبود .یکنواخت شدن بازی آنها در اواخر فصل گذشته و اینکه تیمها کاملا دست آنها را خوانده بودند
۲-کمبود مدافع بدلیل آسیب دیده گی ، نبود یک مدافع چپ تراز اول ، فشردگی ، تعدد و تراکم بازیکن خوب در خط هافبک او را بشکل غریزی ، هوشمندانه و نقادانه به طرف سیستم تازه سوق می داد اما این سیستم جدید که محصول توفیق اجباری و بر اساس هوش و استعداد خود گواردیلا شکل گرفته ، به گفته برخی تحلیل گران می تواند تغییرات شگرفی در فوتبال نوین ایجاد کند .
سیستم سه دفاعه اگر چه در عمر تاریخ فوتبال بارها به کار گرفته شده اما در فوتبال مدرن اولین بار به وسیله فرانس بکن بائر در تیم آلمان جام جهانی نود بکار گرفته شد در آن جام ، بکن بائر با الهام از نوع بازی خود در آلمان ۷۰،۶۶ و ۷۴ در نقش لیبرو ( مدافع /هافبک وسطی که با تکنیک خوب ، قابلیت حمل توپ و قدرت دریبل زنی تا باکس پنالتی حریف بطور خطی نفوذ میکرد ) که در فوتبال آن زمان که عموما مدافعان در نقش سنتی خود ظاهر میشدند ( فاکتی -ایتالیا ) امر جدیدی محسوب میشد.
با همین ایده در جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا بکن بائر با قرار دادن پنج مدافع بلند قامت و تنومند (اگن تالر- بوخوالد - کوهلر-برتولد- برمه )که سه تای وسطی دردفاع وسط قرار گرفته بودند به تناوب یکی از آنها را به جلو فرا میخواند که این امر سبب تغییر آهنگ حمله و سردرگمی خط دفاعی حریف که روی مدافع نفوذ کننده حساب نکرده بود ، میگشت.
 این شیوه همچنین اجازه نفوذ بی امان به دو مدافع کناری و مستحکم تر شدن عمق خط دفاعی آلمان هم شده بود .این سیستم که به سیستم ۳-۵-۲ معروف شد تا یک دهه بعنوان یکی از سیستمهای متداول فوتبال جهان استفاده میشد اما بدلیل نگرش های دفاعی و نبود مدافعان چند منظوره و با توان و قابلیت تکنیکی بالا بعد ها منسوخ شد .
اما سیستم سه دفاعه بارسا کاملا متفاوت با سیستم یاد شده است .اولین نکته این است که سه مدافع سیستم قدیمی جمع بازی میکردند و یک دفاع آخر بعنوان سوئیپر دو مدافع دیگر را پوشش میداد ولی در سیستم جدید، سه مدافع درعرض و با فاصله از هم بازی میکنند .
در سیستم گواردیلا در خط دفاع ، سه هافبک / مدافع قرار داده شده (دنی آلوس ، ماسچرانو ، آبیدال(آدریانو )).بازیکنانی با هوش بالا ، سرعت بالا ، تکنیکی و دریبل زن ، قادر به حمل توپ در مسافت های بالا ، قادر به اورلپ های کنار خط و عبور از مدافعان کناری و قدرت پاس دهی دقیق در مسافت های کوتاه یا بلند ، برگشت های سریع ، تشکیل دفاع بدون عمق و انداختن مهاجمین حریف در تله های آفسایدی.وهمچنین استفاده از تعداد خطاهای به مراتب کمتر است این شد که ماسچرانو ، پویول اسطوره باشگاه را نیمکت نشین کرد و او را به صرافت خداحافظی از فوتبال انداخت .
آسیب دیده گی او فقط یکی از دلایل نیمکت نشینی او بود ..پویول متعلق به دوران مدرنیسم است و ماسچرانو سمبل هافبک / مدافعان عصر پست مدرنیسم .با نوع و سبک بازی ماسچرانو، تعریف مدافع در فوتبال آینده تغییر خواهد کرد و این تغییر را از همین حالا با مباحثه های کلان درمحافل آکادمیک و تئوریک فوتبال دنیا شاهد هستیم .تنها نقطه ضعف ماسچرانو قامت کوتاه اوست که در توپ های ارسالی از جناحین وسانتر های بلند ، قافیه را به حریفان خود می بازد .ضربه سری را که په په در بازیهای چهار گانه سال گذشته در بالای سر ماسچرانو به زیبایی به تیر دروازه زد را یادتان هست؟
 .یا گل رونالدو در فینال جام پادشاهی که از بالای سر آدریانو به ثمر رساند .اما مشکل این سیستم و جناب گواردیلا در کجاست ؟ واقعیت این است که پپ هنوز مسلط بر این سیستم نشده و در حال باگ گیری از آن است .
پپ در هر دو سیستم مورد استفاده سه نفر را عقب زمین نگه می دارد .سال گذشته که با سیستم ۴-۱--۲-۳ بازی میکرد همواره مثلث پویول ، پیکه و بوسکتس در عقب میماندند .آنها عناصر کاملا دفاعی نیز بودند .اما در سیستم جدید او سه عنصر تقریبا تهاجمی به خصوص در کناره ها ( آلوس ،آبیدال، آدریانو ) را در عقب زمین آچمز میکند و خودش را خلع سلاح .این میشود که در جریان بعضی از بازیها سریع تغییر سیستم داده، به سیستم قبلی باز میگردد و دو مدافع کناری را آزاد و به جلو فرا میخواند .اگر او بتواند تا حدودی احتیاط را کنار بگذارد و به درک درستی از این سیستم برسد شاید شاهد تغییراتی شگرف در فوتبال نوین خواهیم شد فوتبالی با دو مدافع / هافبک (ماسچرانو و بوسکتس ) و هشت حمله کننده .
البته جواب های کلیشه ایی به این پرسش داده شده بعنوان مثال :اگر یکی ازآنها از چپ یا راست برود دیگری بایستد و بوسکتس جای خالی بازیکن نفوذ کننده را پر کند اما در بازی شناور و واترپلویی ( تغییر مدام توپ و جهت بازی از چپ به راست و بر عکس ) و هچنین ضعف امسال آنها در بالهای کناری و همچنین دفاع پرتعداد حریفان در مرکز و یک سوم دفاعی وجود دو مدافع کناری و وجود بازیکنانی که بتوانند از کناره ها و لب خط نفوذ کنند ، لازم و مبرم مینماید.

 سبک بازی
واقعیت نشان می دهد که در این چند ساله آنقدر از سبک و مدل بازی آنها گفته شده که بزرگترین آنالیزورها و تحلیلگران دنیا را هم به صرافت تجزیه و تحلیل بازی آنها انداخته .مانند یک کروموزم از ساختمان پیچیده دی.ان .ا ی یک موجود جاندار آنقدر بررسی های موشکافانه و دقیق بر روی آن انجام شده که دیگر هیچ نقطه مبهم و پیچیده ایی در بازیشان وجود ندارد مگر تیکی تاکای آنها.حالا همه میدانند دفاع از جلو در مقابل آنها که استاد پاس های تو در تو و عبور از لابرینت های هزار توی هستند علاوه بر اتلاف انرژی اتلاف وقت هم است .
 حالا همه میدانند آنها در یک سوم دفاعی حریف از پاس های ناگهانی و ضربتی پشت دفاع استفاده میکنند برای همین حریفان با ایجاد مربع- ذوزنقه هایی در مرکز دفاعی که از یاران بلند قامت تشکیل شده سعی میکنند تمام توپ های آنها را دفع کنند کاری که میلان و سویا کرد در بازی دیشب آنها با درس از این نکته نه از توپهای بلند که از توپهای روی زمین استفاده کردند مانند گل چهارم اسحاق.
حالا همه میدانند آنها با پاس های پرتعداد و پی در پی سعی در دواندن حریف ، خسته کردن ، گرفتن تمرکز و بر هم زدن نظم دفاعی حریف دارند اما .تا .پاس های آنان به پشت محوطه جریمه شما نرسد آرام و بی استرس فقط توپ را دنبال کنید .راحت باشید ،خطری شما را تهدید نمیکند این است رمز نهفته در بازی آبی و اناری ها که چرا کمتر از حریف میدوند .آنها با مالکیت توپ و دوندان آن شما را وادار به دویدن بیشترمیکنند .حالا همه میدانند که آلوس در نقطه کور دفاعی حریف قرار میگیرد او استاد شکستن خط آفساید حریف است .
او بعد از گذشتن از خاک ریز دفاعی توپ ها رانه به دهانه دروازه حریف بلکه به بیرون ارسال میکند .حالا همه میدانند که مسی در نزدیک مرکز زمین متمایل به راست جایگیری میکند وزمانی که توپ اول را که گرفت پاس داده و خود در فضای خالی حرکت میکند دیگر .کسی از آنجا با او یارگیری نمیکند .اما در یک سوم دفاعی اگر صاحب توپ شد کاملا خطرناک است .یا دریبل میزند یا با یک دو کردن و حرکات ترکیبی به تو میزند یا پاس های کشنده پشت دفاع میفرستد.
 حالا همه میدانند چابی به مثابه مغز متفکر و مهندس تیم ، کار طراحی را چه در زمین خودی و چه در پشت محوطه جریمه حریف با آن چشمان عقابی سیصد و شصت درجه ایی و چرخش های بک تو بک و مثال زدنی اش انجام میدهد و در کسری از ثانیه جهت و شکل بازی را تغییر میدهد .
حالا همه میدانند دیوید ویا توان دور زدن حریف را ندارد. شگرد اواستارت های ناگهانی از کناره ها بسمت عمق و دریافت پاس های عمقی میباشد .همچنین در محوطه جریمه حریف ضربات آخر را بشکل مورب خیلی خوب میزند .حالا همه میدانند اینیستااستارت های تماشایی دارد ، پا به توپ خیلی خوب به عمق میزند و پاس های ناگهانی کشنده ایی دارد همه میدانند بارسایی ها از توپهای با ارتفاع و سانتر های بلند استفاده نمیکنند .
حالا همه در مقابل آنها با دفاعی پر تعداد و متمرکز که هدفش بازی خوانی سریع ، قطع پاس های پی در پی و شاهراههای ارتباطی آنان و استفاده از ضد حمله های برق اسا است، ظاهر میشوند .وقتی بارسایی ها توپ را سریع به چرخش در میآورند و سرعت بازی را بالا میبرند میتوانند حربه های حریف را خنثی کنند اما زمانی که قادر به انجام آن نیستند مشکلات شروع میشود.
حالا همه میدانند که آنها هنر فضا سازی و فرار به فضاهای خالی ، چه با توپ و چه بی توپ را بخوبی میدانند .حالا همه هنر و فن کوزه گری را می دانند ولی کسی نیست که فوت کوزه گری را بداند !

مقایسه سبک بازی بارسا و رئال
مقایسه سبک بازی این دو تیم در واقع تفاوت سبک سوررئالیستها در مقابل رئالیستها و در واقع یک قیاس مع الفارق است .مقایسه ایی است بین سالوادر دالی و پابلو پیکاسواز یکطرف با دیه گو ولاسکوئزاز طرف دیگر .شاید این سوال برای خیلی از دوستداران فوتبال ایجاد شده که چرا تیمها در برابر بارسا( در مقایسه با رئال ) دفاعی تر و با تعداد بیشتر این صخره دفاعی را تشکیل میدهند .این پرسش پاسخ ساده ایی دارد .
اساس سبک بازی کاتالان ها بر اساس مالکیت توپ است آنها علاقه زیادی به داشتن توپ دارند حتی برای انجام بازی تفریحی خرس وسط در اثنا یک بازی رسمی .آنها هیچ علاقه ایی به از دست دادن توپ ندارند حتی به قیمت پاتک زدن و گل زدن به حریف.یا حفظ پیروزی به همین دلیل حریفان در زمانی که صاحب توپ نیستند چاره ایی جز دفاع کردن ندارند باز بازی کردن آنها در برابر بارسا خود کشی محض است .به همین دلیل دفاع پر تعداد درمواقعی بازی را برای راه راه پوشان گره میزند .
در مقابل رئالیها به اندازه رقیبشان قادر به حفظ توپ نیستند و مضافا آنها گاها با روش تله گذاری میانه میدان را به حریف میدهند تا تیم مقابل باز شده و نفوذ کند. اما به محض ربایش توپ با استفاده از شگرد عالی شان که ضد حمله های سریع و برق آسا است حریف را از پای در میآورند .ضد حمله های آنها در فوتبال حال حاضر دنیا بی نظیر و بی بدیل است.
 از سوی دیگر اگر زمین مسابقه را به مستطیل هایی مساوی تقسیم کنیم یاران گواردیلا با حرکت خزنده و تدریجی خود با هاشور زدن مستطیل قبلی پا به درون مستطیل جدید می گذارند آنها با روش نقطه گذاری از نقطه اول شروع کرده ، بمانند یک الگوریتم ریاضی و با حوصله وافر تا رسیدن به نقطه آخر آنرا ادامه میدهند .حرکت آنها مانند پازلی است که باید بدقت همه خانه های آن بدون انجام هیچگونه اشتباهی پر شود.
زمانی که آخرین پازل در جای خود قرار گرفت بیننده متوجه پازل های قبلی میشود و در نهایت خودش را در مقابل یک تابلو خوش و آب رنگ میبند که از هر تکه آن صرافت، ظرافت و هنر می بارد درآنطرف روش مادریدی ها روشی است سهل و ممتنع .آنها به سادگی هر چه تمامتر و با عناصر سرعتی خود در کمترین زمان ممکنه ، با سه توپ خود را به دروازه حریف می رسانند .ضربات آخر آنها بسیار کشنده است .این نشاندهنده آن است که آنها در تمرینات روی ضربات آخر خیلی کار میکنند .گل سوم آنها به ویارئال یک گل مادریدی ناب و خالص بود..با سه توپ و سه پاس ، توپ درون دروازه زرد پوش ها قرار گرفت .
مورینیو به عنوان یک مربی مولف ، شباهتهای اساسی را درهمه تیمهای تحت نظرش پیاده میکند: فوتبال درگیرانه و ضد حملات خیلی سریع اما.در هر حال باید متذکر شد برای پیاده سازی هر دوی این مدل ها نیاز به ابزار لازمه خاصه خود میباشد.ناگفتنی پیداست که هر سبک البته طرفداران خاص خود ر دارد .شما چطور ؟از کدام دسته هستید ؟ کدام را می پسندید ؟ حجم گرایی کوبیسمی دالی و پیکاسو یا پرتره های واقع گرایانه ولاسکوئز را ؟ .

 لئو مسی
 مسی ، مسی و باز هم مسی .اما او به گفته منتقدانش در این فصل به مانند چاقویی دو لبه عمل کرده .او در فصل جدید خود خواه تر از گذشته نشان داده .گویی که بدنبال شکستن رکورهای باشگاه است .در موقعیت هایی که به سادگی میتوانست یار خودی را صاحب توپ کند ، بدون گذشت خودش ضربه آخر را در شرایطی هر چند نامتعادل نواخته . بعد از دست دادن پنالتی در برابر سویا ، در چند بازی گذشته عصبی ، نامتعادل و بدون تمرکز کافی نشان داده بود .
تعداد پاس های پر اشتباه او همه هوادارانش در سراسر جهان را در بهت و تعجب فرو برده بود چه هیچگاه او را چنین پر اشتباه ندیده بودند در جریان بازی با گرنادا شاید برای اولین بار به ویا به شکل عصبی معترض شد که چرا به او پاس نداده اما در بازی مایورکا بعد از به ثمر رساندن آن پنالتی باز ما شاهد همان مسی همیشگی بودیم .بازیابی مسی و رساندن او به شرایط نرمال و طبیعی آنقدر برای بارسایی ها حائز اهمیت بود که در طول هفته گذشته مرتب شاهد مصاحبه هایی از کادر فنی گرفته تا بازیکنان در حمایت از مسی بودیم حتی در اوایل بازی با مایورکا ، دیوید ویا در یک موقیعت صد در صدی ترجیح داد مسی را صاحب توپ کند که این نشان دهنده اهمیت شرایط این بازیکن برای مجموعه تیم است بعد از به ثمر رساندن پنالتی دیشب تمام نیمکت بارسا از جا بلند شد گل دوم و سوم او به مایورکا در عین سادگی ولی کاملا هوشمندانه بود .گل دوم در کمال خونسردی و گل سوم با محاسبه دقیق زمان و نقطه فرود توپ حاصل گشت.
 در چنین شرایطی منتقدان فوتبال بارسا بر عقیده قدیمی خود بیشتر پا فشاری میکنند که بارسای بدون مسی یعنی یک تیم معمولی .آنها این نظریه را تعمیم داده و عنوان میکنند گواردیلای بدون بارسا هم یعنی یک مربی معمولی .در مقابل طرفداران بارسا تیم ملی آرژانتین را مثال میزنند که چگونه مسی در آنجا درخشش بارسلونا را ندارد .اما اگر بخواهیم یک نظریه بینابینی از میان این دو نظریه را عنوان کنیم باید گفت هم مسی هم گواردیلا هم بارسا لازم و ملزوم همدیگر هستند ظرف و مظروفی هستند که کامل کننده دیگری است .
میتوان گفت محیط بارسا باعث رشد و شکوفایی مسی و گواردیلا گردید چه هر دو آنها عمر درازی را در این باشگاه سپری کردند .یکی بدون دیگری قادر به ارائه این سطح از توانایی ها نبود به همین قیاس هم میتوان مثال فرگوسن را زد که نام او به نام من یونایتد عجین شده و منفک کردن آنها از یکدیگر کاری عبث و نشدنی است شاید به همین دلیل بود که سر آلکس در اوج اقتدار بارها پیشنهاد تیم ملی انگلیس و کشور خودش یعنی اسکاتلند را رد کرد .اما برای جواب دقیق به این سوال باید شاهد حضور مسی و گواردیلا در باشگاه دیگری باشیم تا بتوان به این سوال بطور جامع پاسخ داد اما پیشاپیش میتوان پیش بینی کرد تکرار موفقیت های این دو در تیمی بجز بارسا نشدنی مینماید به هر حال در صورت افت این ستاره آرژانتینی احتمالا باید شاهد افت بارسا هم باشیم

وضعیت خط حمله
 وقتی فصل گذشته پایان گرفت ، پپ بهتر از هر کس دیگری به نقاط ضعف تیمش واقف بود .او بخوبی میدانست زوج چابی و اینیستا در میانه میدان ترکیبی شکننده می باشد چه یکی از سن بالایی بهره میبرد و دیگری بنا به خصوصیات ذاتی اش بازیکن نود دقیقه ایی نیست .با توجه به فشردگی بازیها در لالیگا و لیگ اروپایی و اینکه هر دوی اینها در فاز دفاعی کمک چندانی به تیم نمیتوانند بکنند وبازیکن دیگر این خط یعنی سیدو کیتا بعنوان یک بازیکن ثابت نمیتواند مورد توجه قرار گیرد .
 پپ بدنبال بازیکنان دیگری هم بود .او بازیکنانی را نیاز داشت که با داشتن انرژی جوانی بتوانند به تیم در جلو و عقب کمک کنند .تیاگو یک موهبت الهی بود که از تیمهای پایه نصیبش شد .با آمدن فابرگاس هم کمک زیادی به پیکان خط حمله شد که از وجود مسی بعنوان مهاجم کاذب استفاده میکرد و از ترکیب این دو میتوانست زوج خوبی را در پست حمله خود تشکیل دهد .
اما در جناحها و بالها مشکلات او اساسی تر بود او بخوبی میدانست تیمهای این فصل با شناختی که از بارسا پیدا کرده اند با دفاعی پر تعداد تر در مقابل آنها ظاهر خواهند شد یکی از راه حل های این مساله در داشتن دو بال تکنیکی و با سرعت بالا که بتواند از فضاهای گوشه زمین استفاده کند و قادر به دور زدن دفاع حریف باشد ، میبود .جذب سانچز برای او از هر چیز دیگری واجبتر بود .
پپ در دفاع چپ هم با مشکل مواجه بود.آبیدال پا به سن گذاشته ، قادر به رفت و آمد های مکرر در جریان بازی نیست .آدریانو حال و هوای سینوسی دارد گاهی بالا و گاه پائین .ماکسول در لیست فروش قرار گرفته .حال تا اینجای فصل مشکلات پپ فزونی پیدا کرده .دیوید ویا پا به سن گذاشته و با آن جوان سر پنجه و چابک والنسیا فاصله زیاد دارد او در والنسیا پشت سر تک مهاجم و یا مهاجم دوم بازی میکرد و عملکرد فوق العاده ایی داشت.ا
و در تیم ملی اسپانیا هم هر زمان که متمایل به وسط شده بازیکن خطرناکی میشود و ضربات آخر را خوب مینوازد .اما در نقش بال نه توان و نه سرعت کافی برای دور زدن مدافع حریف ندارد ..در سوی دیگر پدرو به هیچ وجه در فرم خوب خودش بسر نمیبرد و تازه هم مصدوم شده .الکسیس سانچز تا آمد با سیستم بارسا آشنا و در آن جا بیافتد مصدوم شد .او در همان چند بازی اولیه هم که برای بارسا انجام داد ، پر استرس ظاهر شد .
ابراهیم آفلای هم مصدوم شده و تا آخر فصل نمیرسد .پپ در چند بازی بدلیل کمبود بازیکن حتی از آدریانو و ماکسول در نقش بال استفاده کرد.در دو بازی اخیر او از جوانی از تیمهای پایه بنام اسحاق کناکئو استفاده کرده هر چند که بد کار نکرده و در بازی با مایورکا یک گل مسی وار هم زد اما تا رسیدن به ترکیب ثابت تیم راه درازی در پیش دارد .
از طرف دیگر مسی و سسک حتی با قابلیت هایی که دارند ، پپ را در فکر فرو برده اند که آنها خلا یک مهاجم هدف را برای تیمش پر نخواهند کرد ..برای او مهاجمی نیاز است که سیستم بازی اش هم با فلسفه وسبک بازی بارسا مچ شده باشد .
از اینرو پپ بشدت بدنبال به خدمت گرفتن نیمار در نوک حمله ، ولکات در بال .و اشلی یانگ برای جناح چپ در تعطیلات زمستانی است .در این میان به خدمت گرفتن ولکات برای بال چپ و یا راست و با توجه به سرعتی که دارد میتواند مشکلات زیادی از تیم بارسا را درکناره ها حل کرده و به آنها برای نیم فصل دوم کمک برساند

ضربات ایستگاهی و میانگین کوتاه قدی
بارسا یکی از معدود تیمهایی است که از ضربات ایستگاهی مانند ضربات کرنر و سانترهای ارسالی استفاده نمیکند .یکی از دلایل آن میانگین کوتاه قدی آنها و نحوه بازیشان که روی زمین است ، میباشد تقریبا بجز بوسکتس و آبیدال در ترکیب اصلی( پویول و پیکه محاسبه نشده اند ) هیچکدام از آنها قادر به زدن ضربات سر نیستند آنها تقریبا هیچ گلی رادر این فصل با این نوع ضربات به ثمر نرسانده اند مضاف به اینکه از همین مکان ضربه خورده اند مانند گل تساوی میلان بوسیله سیلوا در دقیقه ۹۲ .
در بسیاری از مسابقاتی که بازی برای آنها گره میخورد این یکی از کارامدترین وسهل الوصول ترین روشها برای رسیدن به گل بنظر میرسد با اینهمه یک نکته را نباید از نظر دور داشت که سیستم دفاعی آنها سیستم منحصر بفردی در جهان فوتبال است .آنها حتی در حالت حمله هم در پوزیشن دفاعی قرار دارند و با مالکیت توپ و بازی خوانی خوب خود یک فاز از جریان بازی جلوتر حرکت میکنند این تقدم فاز به آنها اجازه میدهد در صورت از دست دادن توپ با پرس چند جانبه و از جهت های مختلف یار صاحب توپ را تحت فشار قرار داده وبا قطع شریانهای ارتباطیش و بستن فضاها مجددا توپ را بدست آورند این امر سبب میگردد که انرژی و دوندگی کمتری در طول بازی صرف نمایند البته شاید راه مقابل با این نوع دفاع استفاده از توپهای بلند و حرکت های زیگزاگی در جهات مخالف باشد .به هر حال این سبک از دفاع تیمی و یک دروازبان آماده باعث شده که آنان در چند بازی متوالی گلی را دریافت نکنند

 
 کسی میگفت سبک بازی بارسا، بازی به سبک سوسیال لیبرال دموکرات ها ست .لقبی که آنرا به مدد یک اروپای آزاد و بدون مرز بدست آورده اند .حال باید دید این سوسیال لیبرال دموکرات های اروپایی در مصاف با شاهزادگان مادریدی در تاریخ ده دسامبر چکار خواهند کرد دیداری که شاید بمانند دیدار رفت سال گذشته چهره قهرمان از درونش تا حدودی روشن شود البته شاید

نویسنده: سپهر ׀ تاریخ: جمعه 22 دی 1398برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀ نظر بدهید

 

گزارش ويژه از حرف‌هاي كارلوس كي‌روش در جمع بازيكنان تيم ملي: كريس رونالدوعاشق و ديوانه است/آنقدر تمرین می کند تا مسی را جابگذارد

ديديم در جنگل مشرف به ورزشگاه درخت‌ها و بوته‌ها تكان مي‌خورند وقتي دقت كرديم ديديم كه كريس رونالدو به تنهايي مشغول تمرين است و به صورت مارپيچ از لاي درخت‌ها به سرعت رد مي‌شود

Liga BBVA: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Getty
 كارلوس كي‌روش سرمربي تيم ملي فوتبال ايران با ديسيپلين خاصي روابط خود را با بازيكنان ملي تنظيم كرده است. اين سرمربي پرتغالي كه شايد بشود گفت با اندكي فاصله بازيكنان را به سمت جلو هدايت مي‌كند، گهگاه در گفت‌وگوهاي جمعي و خصوصي تجربيات خود از سال‌ها كار با ستارگان جهان را به بازيكنان انتقال مي‌دهد.
به گزارش سايت گل يكي از بحث‌هايي كه كي‌روش در خلال اين چند وقت مطرح كرده است حرف‌هايي است كه درباره كريس رونالدو ستاره پرتغالي فوتبال جهان به زبان آورده است. كي‌روش مربي كريس رونالدو در تيم ملي پرتغال و منچستريونايتد بوده و به خوبي با رفتار و ويژگي‌هاي كريس آشناست. كي‌روش در توصيف رونالدو قبل از هر چيز به اين نكته اشاره مي‌كند كه اين بازيكن علاقه وحشتناك و ديوانه‌وار به تمرين كردن دارد.
 او گفته است:« شايد كريس لوناردو از لحاظ استعداد در حد ليونل مسي نباشد اما او در ذهن خود بدون ترديد خود را بهترين بازيكن جهان مي‌پندارد و فاصله خود را با مسي با تمرين كردن كاهش داده و حالا حتي در مواقعي بهتر از اوست. چيزي كه تنها و تنها با تمرين و تمرين و كار شديد به دست آمده است
كي‌روش در اين جلسه از روزهايي ياد كرده كه كريس رونالدو با او در منچستريونايتد به تمرين انفرادي مي‌پرداخت. او مي‌گويد:« كريس صبح زودتر از همه در تمرين حاضر بود و در پايان تمرين مرا نگه مي‌داشت و يكي، دو ساعت روي ضربات كاشته تمرين مي‌كرد. آنقدر كه من خسته مي‌شدم و وادارش مي‌كردم براي ظهر به من ناهار بدهد
 


كي‌روش ادامه داده است:« يك بار در دفترمان در باشگاه منچستريونايتد وايستاده بوديم كه ديديم در جنگل مشرف به ورزشگاه درخت‌ها و بوته‌ها تكان مي‌خورند وقتي دقت كرديم ديديم كه كريس رونالدو به تنهايي مشغول تمرين است و به صورت مارپيچ از لاي درخت‌ها به سرعت رد مي‌شود. حركتي كه او در آن استاد است
 به گفته كي‌روش در بعضي روزها وين روني زوج او در منچستريونايتد هم كريس را در تمرينات همراهي مي‌كرده است. بازيكني كه به عقيده كي‌روش او هم مظهر پيشرفت فني با تمركز و تمرين است.
 به گفته كي‌روش اين درست كه كريس رونالدو در حال حاضر بازيكني به شدت تندرست و قدرتمند به نظر مي‌آيد اما او با جواني كه چند سال پيش پرتغال را ترك كرد و به منچستر آمد به شدت تغيير كرده است.
رونالدو كه بازيكني شكننده و ظريف بود زيرنظر دستيار كي‌روش و مربي بدنساز فعلي تيم ملي عضلات خود را ساخت و حالا در آمادگي بدني، سرعت و ضربات به توپ در تمام دنيا نظير ندارد.
كي‌روش با اين خاطره‌گويي طولاني قصد داشته راه پيشرفت را به بازيكنان تيم ملي ياد بدهد، بازيكناني كه حالا خيلي از آنها آينده خود را در فوتبال اروپا و در بين ستارگان بزرگ جهان دنبال مي‌كنند. بله، كي‌روش يك شانس براي فوتبال ماست.


نویسنده: سپهر ׀ تاریخ: جمعه 22 دی 1398برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀ نظر بدهید

رویای خارق العاده:مسی و رونالدو در یک تیم!

هیچ کس نمی تواند خود را به سطح آنها برساند. مسی را نابغه می دانند و کریس رونالدو را مظهر قدرت و کلاس بالای بازی فوتبال معرفی می کنند

Ronaldo Vs Messi
سایت گل - ستاره های بارسلونا و رئال مادرید با گلهای شان رقابت های لالیگا وچمپیونزلیگ را به آتش کشیده اند و هر روز رکوردهای تازه تری از نظرگلزنی برای تیم های خود ثبت می کنند.
در واقع کریس رونالدو ولیونل مسی با میانگین یک گل در هرمسابقه، بی همتا بودن خود را در این مقطع زمانی ازتاریخ فوتبال به اثبات می رسانند. آمار گل های آنها که در اوج زیبایی به ثمر می رسند، جای هیچ گونه حرفی باقی نمی گذارند.
مسی به تازگی رکورد 200 گل برای بارسلونا را پشت سرگذاشته و با 202 گل در286 بازی برای این تیم رکوردی استثنایی بر جای گذاشته و کریستیانو رونالدو به تازگی از مرز 100 گل برای رئال مادرید عبورکرده است. 2گل رونالدو به لیون درلیگ قهرمانان باعث شد ستاره پرتغالی کهکشانی ها رکورد 101 گل در105 مسابقه انجام داده برای این تیم را جشن بگیرد.
 

 مسی و رونالدو بهترین بازیکنان حاضر فوتبال جهان هستند. البته اگر در مورد بهترین بودن مسی هیچ شکی وجود ندارد، در مورد رونالدو هنوز می توان چند ابهام جزئی را برای بهترین بودن مطرح کرد. به هر حال صرفنظر از بحث فنی، این ستاره ها برای شادی هواداران فوتبال، در حال ثبت رکوردهایی دراین ورزش هستند که همه را به وجد آورده است.
کار به جایی رسیده که خیلی ها مسی و رونالدو را سرمایه بشریت می دانند. میانگین گل های رونالدو در رئال مادرید 96/0در هرمسابقه است. تاکنون هیچ بازیکن دیگری درتاریخ باشگاه مادریدی چنین شرایطی نداشته است. او در زمان حضور در منچستریونایتد هم 118 گل برای این تیم به ثمررسانده بود. میانگین گلهای مسی هم 0.7 در هرمسابقه است و جالب اینجاست که او 13 بار برای بارسلونا هت تریک کرده است. تقریبا هر بار که مسی گل زده، بارسلونا پیروز از زمین خارج شده وتنها 2 بار با وجود گلزنی مسی، با شکست زمین را ترک کرده است.
مسی تاکنون 79 دروازه بان را مغلوب کرده و بدشانس ترین دروازه بان مقابل او ایکرکاسیاس بوده که به تنهایی 13 گل از مسی دریافت کرده است.
 مسی و رونالدو تقریبا دست نیافتنی به نظر می رسند. با این حال آنها هنوز زمان زیادی برای قهرمان شدن، گل زدن و معجزه آفرینی دراختیار دارند. این2 هیچ محدودیت تاکتیکی و تکنیکی و ذهنی و جسمی ندارند. درتیم های افسانه ای و ثروتمند بازی می کنند. رقابت شدید در سطح ملی آنها را محدود و مقید نمی کند به خصوص که هیچ کدام آنها ملیت اسپانیایی ندارند. مسی و رونالدو هرگاه که اراده می کنند، بازیکن مقابل خود را دریبل می کنند و دروازه حریف را نشانه می گیرند. بارسلونا قهرمان اروپا وجهان است و شانس اول قهرمانی در هر رقابت باشگاهی است.
 رئال درلالیگا صدرنشین است. در اروپا فقط بایرن مونیخ و منچستریونایتد می توانند خود را در سطح این دوتیم نگه دارند. رونالدو و مسی بهترین هستند. البته دراینکه آنها به تنهایی برای تضمین موفقیت تیمهایشان کافی نیستند، شکی نیست. هم تیمی های فوق العاده ای دارند ولی هیچ کس نمی تواند خود را به سطح آنها برساند. مسی را نابغه می دانند و کریس رونالدو را مظهر قدرت و کلاس بالای بازی فوتبال معرفی می کنند.
 اگر چه مسی برای رسیدن به این شرایط جسمی به علم پزشکی متوسل شده وحالا با استفاده ازپاها و قد کوتاهش، با سرعت خود معجزه می کند. رونالدو خیلی ها را یاد زیدان می اندازد که تکنیک و قدرت را باهم دارد.
 همین 2 نفر برای اینکه اسپانیا عنوان برترین لیگ دنیا را یدک بکشد، کاهی هستند. تنها یک چیز در دنیای فوتبال می تواند از مسی و رونالدو بزرگ تر باشد و آن اینکه این دو در کنار هم بازی کنند. البته این رویایی تقریبا غیرممکن است ولی اگر یک روز این اتفاق حتی برای یک مسابقه نمایشی رخ دهد، شاید هیچکس نخواهد فرصت تماشای این بازی را ازدست بدهد.

نویسنده: سپهر ׀ تاریخ: جمعه 22 دی 1398برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀ نظر بدهید


 گزارش روز: خشم مورینیو از سرخیو راموس و په په

سرمربی پرتغالی از اینکه راموس نتوانست در بازی 4شنبه شب رفتارش را کنترل کند، به شدت او را محکوم کرد

 

 
José Mourinho, Real Madrid-Celta
Getty Images

 روزنامه مارکا در گزارشی به بررسی شرایط کنونی تیم مادریدی ،بعد از محرومیت 5 جلسه ای سرخیو راموس پرداخته.این گزارش بدین ترتیب است:

ژوزه مورینیو سرمربی پرتغالی رئال مادرید تا دو هفته و نیم دیگر دو مدافع میانی تیمش را در اختیار نخواهد داشت (البته در صورتی که درخواست فرجام خواهی رئال نتیجه ای نداشته باشد).

سرخیو راموس، به خاطر «بیشرم» نامیدن داور مسابقه حالا باید محرومیتی 5 جلسه ای را پشت سربگذارد و مورینیو باید برنامه خاصی را برای خط دفاعی تیمش در نظر داشته باشد.  په په هم هنوز چند هفته تا بازگشت به زمین مسابقه فاصله دارد.

 

 این درحالی است که بارسلونا با 16 امتیاز برتری نسبت به رئال در صدر جدول است و رئال در دور بعدی رقابت های کوپا دل ری کار سختی را مقابل والنسیا پیش رو خوااهد داشت.

شرایط برای رئال، شرایطی بحرانی است و ژوزه مورینیو روزهای سختی را پیش رو دارد. این شرایط در حالی به وجود آمده بود که  بعد از اتفاقی که درمورد کوئنترائو رخ داد و بعد از «حرامزاده » نامیدن یک داور با محرومیتی 4 جلسه ای مواجه شده بود، زنگ های خطر در رختکن رئال روشن شده بود.

حالا شنیده می شود که ژوزه مورینیو اصلا انتظار این را نداشته که کاپیتان دوم تیمش چنین اشتباهی را مرتکب شود. او به بازیکنانش هشدار داده بود که با داوران در نیفتند . ولی خود او هم در جریان بازی 4شنبه شب رئال مقابل سلتاویگو نتوانست آرامشش را حفظ کند و بارها به شدت به تصمیمات داوری اعتراض می کرد و یک توپ را هم به تونل داخل رختکن شلیک کرد.

مورینیو علاوه بر سرخیو راموس، از په په هم دلخور است. سرمربی پرتغالی اصلا از اینکه په په در تعطیلات زمستانی پایش را به تیغ جراحی سپرد، راضی نیست و از این تصمیم که یک جراحی اختیاری هم بود رضایتی ندارد. چرا که حالا باید چند هفته ای در انتظار بازگشت په گه بماند.

طبق گزارش منتشره در روزنامه مارکا، په په در روز 2 ژانویه در حالی زیر تیغ جراحی رفت که تمرینات رئال از روز 30 دسامبر آغاز شده بود.آن هم در شرایطی که په په در اولین جلسه تمرینی تیمش بعد از اتمام تعطیلات زمستانی حضور یافته بود. حالا مورینیو کار سختی را دارد و باید در این شرایط سخت، تیمش را بدون در اختیار داشتن مدافعانش به میدان بفرستد. کاروالیو حالا در حال و روز خوبی است. رائول آلبیول و واران هم سایر گزینه هایی هستند که مورینیو می تواند روی آنها حساب باز کند.

 

 

نویسنده: سپهر ׀ تاریخ: جمعه 22 دی 1398برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀ نظر بدهید

صفحه قبل 1 ... 6 7 8 9 10 ... 19 صفحه بعد


عناوین آخرین مطالب

نویسنده ها

طراح قالب
CopyRight| 2009 , me30-2013.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com